Planul de învăţământ, ediţia 2021
CATALOGUL DISCIPLINILOR
Inginerie și management în industria alimentară
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Practica de producţie |
Managementul operaţional (opţional) Modelarea şi optimizarea proceselor de producţie din industria alimentară (opţional) Planificarea la întreprindere şi dezvoltarea proceselor tehnologice |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii
Managementul proiectelor Lesislatia alimentară Prelucrarea reziduurilor industriei alimentare (opţional) Ingrediente şi aditivi în industria alimentară (opţional) Proiectarea întreprinderilor industriei alimentare Practica tehnologică |
Controlul calitătii alimentelor (opţional)
Metode matematice de planificare a experimentelor (opţional) Managementul financiar şi analiza economică Practica de documentare la proiectul de licenţă Elaborarea şi susţinerea proiectului/ tezei de licenţă |
Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare Igiena întreprinderilor din industria alimentară |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Tehnologia produselor alimentaţiei publice (opţional) Gastronomie moleculară (opţional) Organizarea producerii în unităţile de alimentaţie publică(opţional) Gestionarea unităţilor de alimentaţie publică (opţional) |
Proiectarea întreprinderilor de ramură Tehnologia preparatelor de patiserie (opţional) Tehlologia preparatelor de cofetărie (opţional) |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Toxicologia şi securitatea alimentelor Securitatea alimentară a consumatorului Legislaţia alimentară Analiza senzorială Controlul tehno-chimic a produselor alimentaţiei publice Dezvoltarea alimentelor inovative |
Nutriţie Specială Managementul calităţii aplicat în UAP
|
Tehnologia produselor alimentare
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) |
Tehnologia produselor din carne Tehnologia panificaţiei (opţional) Tehnologia produselor de morărit (opţional) |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii Legislaţia alimentară Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor Tehnologia produselor de cofetărie (opţional) Tehnologia zahărului şi a produselor zaharoase (opţional) Controlul tehno-chimic a produselor alimentaţiei publice |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară Analiza senzorială a produselor alimentare (opţional) Reologia produselor alimentare (opţional)
|
Tehnologia vinului şi a produselor obţinute prin fermentare
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) |
Tehnologia băuturilor alcoolice (opţional) Marketing vitivinicol (opţional) |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii Vinificaţia specială Proiectarea întreprinderilor de ramură Proiectarea produselor noi Prelucrarea produselor secundare vinicole Legislaţia alimentară |
Analiza senzorială a băuturilor alcoolice Bazele microvinificaţiei Controlul tehno-chimic şi microbiologic al băuturilor alcoolice |
Servicii publice de nutriţie
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Analiza matematică I
Sanitărie și igiena industrială Etică și integritate academică Chimia anorganică şi analitică Inițiere în știința alimentelor și nutriție Limba străină (engleză, franceză) |
Materii prime și ingrediente
Stiluri și comportamente alimentare (opţional) Alimente modificate genetic (opţional) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Biochimia generală
Bazele statului și dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Alergii și intoleranțe aliementare |
Psihologia alimentației |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul proiectelor (opţional) Bazele contabilității (opţional) Toxicologia şi securitatea alimentelor Arta degustării și analiza senzorială |
Managementul calității a produselor alimentare Practica de documentare la teza de licenţă Elaborarea şi susţinerea tezei de licență |
Servicii hoteliere, turism şi agrement
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Analiza matematică | Etnologie
Stiluri şi comportamente alimentare Psihologia şi sociologia managerială Management în turism Servicii Hoteliere şi de agrement |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Tehnica operaţiunilor de turism
Climatologia balneoturistică Geografia turismului Republicii Moldova Bazele antreprenoriatului Crearea produselor turistice Limba engleză: comunicare activă Agromarketing (opţional) Marketing în turism |
Contabilitate
Filosofia şi logica domeniului de formare profesională (opţional) Elemente de cultură universală şi naţională (opţional) Integrarea economică europeană Politici comunitare în domeniul de formare Finanşele unitpţilor agricole Tehnologie hotelieră şi de restaurant Teoria şi practica activităţii excursionale Turism ecologic
|
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Turism internaţional (opţional) Turism regional (opţional) Asigurare în turism (opţional) Fiscalitate şi plăţi internaţionale (opţional) Creativitate şi inovare în agenţia de turism (opţional) Amenajări turistice hoteliere (opţional) |
Practica de licenţă Sisteme informaţionale de rezervare hoteliere (opţional) Legislaţia naţională şi internaţională în turism Managementul financiar al unităţilor turistice Teza de licenţă |