Planul de învăţământ, ediţia 2021
CATALOGUL DISCIPLINILOR
Inginerie și management în industria alimentară
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Educaţie fizică III |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare Igiena întreprinderilor din industria alimentară Educaţie fizică IV |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Economia întreprinderii Macroeconomie ISP-II Practica de producţie |
Principiile nutriţiei umane ISP-III Managementul operaţional (opţional) Modelarea şi optimizarea proceselor de producţie din industria alimentară (opţional) Planificarea la întreprindere şi dezvoltarea proceselor tehnologice Managementul resurselor umane Evidenţa contabilă |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii
Managementul proiectelor Lesislatia alimentară Prelucrarea reziduurilor industriei alimentare (opţional) Ingrediente şi aditivi în industria alimentară (opţional) Proiectarea întreprinderilor industriei alimentare Practica tehnologică |
Controlul calitătii alimentelor (opţional)
Metode matematice de planificare a experimentelor (opţional) Managementul financiar şi analiza economică Practica de documentare la proiectul de licenţă Elaborarea şi susţinerea proiectului/ tezei de licenţă |
Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Educaţie fizică III |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare Igiena întreprinderilor din industria alimentară Bazele teoretice ale tehnologiei în alimentatia publică Educaţie fizică IV |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Economia întreprinderii Tehnologia produselor alimentaţiei publice Gastronomie moleculară Organizarea producerii în unităţile de alimentaţie publică Gestionarea unităţilor de alimentaţie publică |
ManagementuI întreprinderii Principiile nutriţiei umane Proiectarea întreprinderilor de ramură Tehnologia preparatelor de patiserie Tehlologia preparatelor de cofetărie Evidenţa operativă a documentaţiei în UAP Organizarea deservirii în unităţile de alimentaţie publică |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Toxicologia şi securitatea alimentelor Securitatea alimentară a consumatorului Legislaţia alimentară Analiza senzorială Controlul tehno-chimic a produselor alimentaţiei publice Dezvoltarea alimentelor inovative |
Nutriţie Specială Managementul calităţii aplicat în UAP
|
Tehnologia produselor alimentare
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Educaţie fizică III |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare Igiena întreprinderilor din industria alimentară Educaţie fizică IV |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Economia întreprinderii Principii şi metode de conservare a produselor alimentare Tehnologia produselor din lapte |
ManagementuI întreprinderii Principiile nutriţiei umane Tehnologia produselor din carne Tehnologia panificaţiei (opţional) Tehnologia produselor de morărit (opţional) Proiectarea întreprinderilor de ramură |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii Legislaţia alimentară Tehnologia prelucrării legumelor şi fructelor Tehnologia produselor de cofetărie (opţional) Tehnologia zahărului şi a produselor zaharoase (opţional) Controlul tehno-chimic a produselor alimentaţiei publice |
Aditivi şi ingrediente în industria alimentară Analiza senzorială a produselor alimentare (opţional) Reologia produselor alimentare (opţional)
|
Tehnologia vinului şi a produselor obţinute prin fermentare
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Algebra liniară şi geometria analitică Chimia anogranică și analitică Inițiere în ştiinţa şi tehnologia alimentelor Etică şi integritate academică (opţional) Comportament organizaţional (opţional) Psihologie inginerească (opţional) Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Comunicare şi scriere academică Bazele programării calculatoarelor Limba străină (engleză/franceză, germană) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Procese şi aparate în industria alimentară Bazele statului şi dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Educaţie fizică III |
Securitatea şi sănătatea în muncă Tehnologia generală a produselor alimentare Igiena întreprinderilor din industria alimentară Educaţie fizică IV |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Filosofie şi gândire critică (opţional) Filosofie şi gândire inginerească (opţional) Economia întreprinderii Vinificaţie primară Viticultura |
ManagementuI întreprinderii Principiile nutriţiei umane Ampelografia Vinificatia secundară Tehnologia bduturilor alcoolice (opţional) Marketing vitivinicol (opţional) |
Anul IV | |
Semestrul 7 | Semestrul 8 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul calităţii Vinificaţia specială Proiectarea întreprinderilor de ramură Proiectarea produselor noi Prelucrarea produselor secundare vinicole Legislaţia alimentară |
Analiza senzorială a băuturilor alcoolice Bazele microvinificaţiei Controlul tehno-chimic şi microbiologic al băuturilor alcoolice |
Servicii publice de nutriţie
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Analiza matematică I
Sanitărie și igiena industrială Etică și integritate academică Chimia anorganică şi analitică Inițiere în știința alimentelor și nutriție Limba străină (engleză, franceză) |
Materii prime și ingrediente
Stiluri și comportamente alimentare (opţional) Alimente modificate genetic (opţional) |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Biochimia generală
Bazele statului și dreptului (opţional) Dreptul de proprietate intelectuală (opţional) Alergii și intoleranțe aliementare Alimente funcționale, suplimente și nutraceutice (opţional) Educație fizică III |
Psihologia alimentației
Securitatea și sănătatea în muncă Educația fizică IV |
Anul III | |
Semestrul 5 | Semestrul 6 |
Unități de curs | Unități de curs |
Managementul proiectelor (opţional) Bazele contabilității (opţional) Toxicologia şi securitatea alimentelor Arta degustării și analiza senzorială Dezvoltarea alimentelor inovative Practica de producție |
Managementul calității a produselor alimentare Practica de documentare la teza de licenţă Elaborarea şi susţinerea tezei de licență |