În cadrul UTM FTA Studii superioare de licenţă (ciclul I) se efectuează în limbile română şi rusă cu finanţare din buget şi prin contract, la programele de studii:
- „Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice”
- „Servicii publice de nutriție”
- „Tehnologia vinului şi a produselor obţinute prin fermentare”
- „Tehnologia produselor alimentare”
- „Biotehnologii industriale”
- „Inginerie și management în industria alimentară”,
- „Tehnologies Alimentaries” (Filiera Francofonă)
Termenul de studii:
- Învăţământ universitar de 3 ani (secţia zi) – pentru specialitatea Servicii publice de nutriție;
- Învăţământ universitar de 4 ani (secţia zi) şi de 5 ani (secţia f/r şi serală) – pentru deţinătorii diplomelor de bacalaureat şi absolvenţii de colegii;
- Învăţământ universitar de 5 ani (secţia zi) şi de 6 ani (secţia f/r şi serală) – pentru absolvenţii şcolilor medii de cultură generală.
Planul de învăţământ, ediţia 2011
CATALOGUL DISCIPLINILOR
Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Chimia anogranică și analitică
Inițiere în specialitate, etica profesională și bazele comunicării |
Limba străină II
Grafica inginerească asistată de calculator
|
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Biochimia generală | Bazele statului și dreptului
Bazele teoretice ale tehnologiei alimentației publice Microbiologia produselor alimentare |
Anul III | |
Unități de curs | Unități de curs |
Automatizarea proceselor tehnologice Bazele nutriției și securitatea alimentară Economia și statistica ramurii Utilaj tehnologic în alimentația publică
|
Marketing
Organizarea producerii în unitățile de alimentație publică Proiectarea întreprinderilor de ramură Sanitaria și igiena industrială |
Anul IV | |
Unități de curs | Unități de curs |
Analiza senzorială și controlul tehno-chimic al produselor alimentației publice Managementul calității alimentelor Organizarea deservirii în unitățile de alimentație publică
|
Practica de licență |
Biotehnologii industriale
Anul I |
|
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Chimia anorganică şi analitică | Iniţierea în specialitate |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Bazele statului şi dreptului | Metode fizico-chimice de analiză
Microbiologia produselor alimentare |
Anul III | |
Unități de curs | Unități de curs |
Automatizarea proceselor tehnologice
Bazele construcţiilor industriale |
Chimia alimentară
Economia şi statistica ramurii Proiectarea întreprinderilor de ramură |
Anul IV | |
Unități de curs | Unități de curs |
Controlul analitic a alimentelor şi a preparatelor biologice |
Inginerie și management în industria alimentară
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Chimia anorgamică și analitică | Inițiere de specialitate, etica profesională și bazele comunicării |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Economia intreprinderii | Microeconomie
Sanitaria și igiena industrială |
Anul III | |
Unități de curs | Unități de curs |
Bazele nutriției și securitatea alimentară | Evidența contabilă asistată la calculator II
Ingineria sistemelor de producție |
Anul IV | |
Unități de curs | Unități de curs |
Legislația alimentară |
Tehnologia produselor alimentare
Tehnologia vinului şi a produselor obţinute prin fermentare
Anul I | |
Semestrul 1 | Semestrul 2 |
Unități de curs | Unități de curs |
Chimia anorganică şi analitică | Grafica inginerească asistată de calculator |
Anul II | |
Semestrul 3 | Semestrul 4 |
Unități de curs | Unități de curs |
Bazele statului şi dreptului | Metode fizico-chimice de analiză
Operaţii unitare în industria alimentară |
Anul III | |
Unități de curs | Unități de curs |
Ampelografie
Automatizarea proceselor tehnologice Bazele construcţiilor industriale Bazele nutriţiei şi securitatea alimentară |
Managementul întreprinderii
Sanitaria şi igiena industrială |
Anul IV | |
Unități de curs | Unități de curs |
Bazele analizei organoleptice a băuturilor alcoolice
Controlul tehnico-chimic şi microbiologic a vinului |