VIAȚA STUDENȚEASCĂ

Viața de student este întotdeauna plină de energie și de curiozitate. FTA are multe de oferit pentru a o face memorabilă, fie că decizi să fii parte a unei organizații studențești sau să participi la diverse activități culturale.

FTA înseamnă nu doar studii, proiecte şi examene, ci şi o mulţime de evenimente sociale. Indiferent de pasiuni şi abilităţi, aici vei avea şansa de a face lucruri noi şi de a te bucura de diverse oportunităţi. Alege ceea ce-ţi place. Implică-te. Distrează-te. Învaţă ceva nou şi fă-ţi prieteni.

Noi susţinem voluntariatul şi implicarea în activităţi interesante, care să-ţi deschidă noi orizonturi. Te îndemnăm să prinzi toate oportunităţile oferite:

BEST – Board of European Students of Technology

Organizaţie studenţească prezentă în 90 de universităţi tehnice din 33 de ţări europene.  Grupul Local BEST Chișinău activează în cadrul Universității Tehnice a Moldovei din februarie 2007 şi asigură schimbul de experienţă între tinerii studenţi europeni. Ca membru BEST vei învăță să lucrezi la nivel internațional, să descoperi diversitatea culturii europene și să-ţi faci prieteni noi. Te aşteaptă o mulţime de evenimente inginereşti:

  • Competiţii inginereaști EBEC
  • Competiţii Rube Goldberg
  • Festivalul tehnic TechFest
  • Festivalul tehnic BeeTECH
  • Cursuri sezoniere
  • Traininguri
  • Workshopuri

Ansamblul de muzică și dans popular „Tinerețea”

„Tinerețea” înseamnă energie, talent şi pasiune. Din echipa ansamblului fac parte studenţii de la aproape toate facultăţile. Cu o tradiţie bogată – înfiinţat în anul 1965, ansamblul este renumit atât în ţară, cât şi peste hotare. Anual, ansamblul se reînoiește cu studenți din anul I, care îi înlocuiesc pe absolvenții universității. Eşti aşteptat şi tu să cânţi şi să dansezi în stil tradiţional.


Orchestra de fanfară

Din 1975, orchestra universităţii cucereşte inimile celor care o ascultă. Este alcătuită din 25 de studenți talentaţi din diverse facultăți ale universității. Anual, orchestra participă la diverse evenimente, bucurând spectatorii cu deosebite compoziţii muzicale. Îţi doreşti să promovezi muzica bună şi să-ţi petreci altfel timpul? Te încurajăm să devii membru al orchestrei.


Centrul universitar de informare și ghidare în carieră (CEGHID)

CEGHID oferă susținere studenților în dezvoltarea carierei. Aici vei primi informații despre stagiile de practică oferite de întreprinderi, locurile de muncă existente și condițiile de angajare. CEGHID acordă asistență în completarea CV-urilor și a scrisorilor de intenție, dar și în căutarea locurilor de muncă.  În baza de date a centrulul sunt incluse 10 mii de întreprinderi din țară. www.cariera.utm.md


Bibliotecă şi sală de lectură

FTA are propria bibliotecă, bogată în lucrări din domeniile energetic şi electrotehnic şi o sală de lectură, unde poţi studia „nelimitat”. Poţi accesa şi catalogul online de cărţi pe care îl găseşti pe site-ul bibliotecii www.library.utm.md. Anual, biblioteca organizează diverse activități științifice și cultural-educative. Pentru a beneficia de serviciile bibliotecii, este necesar să aveți carnet de student.

Program:

Luni-Vineri: 8:00 – 17:00

Sâmbătă: 9:00 – 16:00


Mobilități Erasmus+

Programul Erasmus+ îți oferă șansa de a studia peste hotare de la 3 la 12 luni. Fiind student la FTA poţi merge în Spania, România, Franţa sau într-o altă ţară cu care universitatea a stabilit un parteneriat de mobilitate. Este o şansă inedită de a-ţi îmbogăţi cunoştinţele, de a explora lucruri noi și de a-ți face prieteni. Aşteaptă-te la experienţe extraordinare.