Cadre didactice ale Facultății Tehnologia Alimentelor, UTM – prezență remarcabilă la Conferința Internațională OPROTEH-2024

În perioada 22-24 mai 2024, cadre didactice ale Facultății Tehnologia Alimentelor a Universității Tehnice a Moldovei au participat cu succes la cea de-a XIX-a ediție a Conferinței Internaționale OPROTEH (Constructive and Technological Design Optimization in the Machines Building Field). Organizat de Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, România, evenimentul a reunit specialiști de renume din întreaga lume pentru a discuta cele mai actuale teme din domeniul științelor inginerești.

La această prestigioasă conferință au fost prezenți experți din numeroase țări, inclusiv Turcia, Polonia, Canada, SUA, Franța, Algeria, Maroc, Togo, Camerun, Coasta de Fildeș, Senegal, Spania, România și Republica Moldova. Participanții au avut oportunitatea de a-și prezenta lucrările și de a discuta despre cele mai recente descoperiri și inovații în cadrul celor șapte secțiuni tematice ale conferinței.

Cele șapte secțiuni ale conferinței au acoperit o gamă largă de subiecte, reflectând diversitatea și complexitatea problemelor în domeniu și oferind participanților platforme optime pentru a-și prezenta cercetările, a reflecta asupra provocărilor cu care se confruntă și a explora soluții inovatoare (detalii despre secțiunile conferinței pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului https://oproteh.ub.ro/).

OPROTEH-2024 a oferit un cadru propice de afirmare și profesorilor Facultății Tehnologia Alimentelor, care și-au împărtășit ideile inovatoare și au reflectat asupra ultimelor evoluții în domeniu. Prezenți la eveniment cu o echipă extinsă – prof. univ., dr. hab. Rodica STURZA, șefa Departamentului Oenologie şi Chimie, și profesori ai Departamentului Alimentație și Nutriție – lect. univ., dr. Eugenia COVALIOV, lect. univ., dr. Alina BOIȘTEAN, lect. univ., dr. Oxana RADU, profesorii FTA-UTM au prezentat rezultatele înregistrate în cadrul proiectului 23.70105.5107.06T „Valorificarea proteinelor vegetale din produse secundare (ProVeg)” și proiectului instituțional, subprogram 020405 „Optimizarea tehnologiilor de procesare a alimentelor în contextul bioeconomiei circulare și schimbărilor climatice” derulate de către UTM. Totodată, au avut ocazia să stabilească relații durabile și să contribuie astfel la progresul global în domeniul ingineriei.

Participarea activă a reprezentanților noștri la această conferință internațională subliniază angajamentul lor și al universității per ansamblu față de excelența academică și de cercetare. Prin prezentarea lucrărilor lor și implicarea în discuțiile tematice, reprezentanții UTM au demonstrat capacitatea instituției de a contribui semnificativ la dezvoltarea științelor inginerești la nivel global.

OPROTEH-2024 a oferit o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și pentru dezvoltarea colaborărilor internaționale, consolidând astfel poziția UTM în comunitatea științifică globală.