Viitorii lideri ai industriei alimentare strălucesc în concursuri încă din studenție

,

Facultatea Tehnologia Alimentelor a Universității Tehnice a Moldovei a găzduit cea de-a doua ediție a concursului de prezentări dedicat studenților din anii III și IV ai, organizat în colaborare cu Societatea Comercială ESPERANZA SRL.

Tema concursului din acest an a fost „Tehnologia Industriei Alimentare. Factori care contribuie la producerea alimentelor de calitate”, oferind studenților o platformă pentru a-și demonstra cunoștințele și abilitățile în domeniul siguranței și calității alimentelor.

Entuziasmul a fost la cote maxime, studenții abordând o gamă largă de aspecte ale temei, de la principalele defecte ale pâinii și metodele de remediere la evoluția materialelor de ambalare în industria lactatelor și a băuturilor. Juriul, format din profesioniști din industria alimentară, a evaluat prezentările pe baza actualității temei, a conținutului și structurii proiectului, precum și a modului de prezentare, desemnând

câștigătorii concursului:

 • Locul 1: Anastasia COSTEȚCAIA (gr. TPA 201) – Principalele defecte ale pâinii și metodele de remediere;
 • Locul 2: Daniela CAFTANACHE (gr. TPA 211) – Evoluția materialelor de ambalare în industria produselor lactate și producția de băuturi;
 • Locul 3: Ana BERLEANU (gr. TPA 201) – Probleme de alterare microbiologică la fabricarea produselor de panificație. Metode de soluționare a acestora;
 • Locul 4: Daniela BANU (gr. TPA 211) – Analiza comparativă și evaluarea coloranților specifici industriei de prelucrare a cărnii.

Concursul a demonstrat pasiunea și talentul studenților UTM pentru industria alimentară, evidențiind importanța siguranței și calității alimentelor pentru o alimentație sănătoasă, drept pentru care juriul a acordat următoarele Diplome de participare:

 • Ivan COTELEA (gr. TPA 211) – Utilizarea celulozei și a derivaților ei în industria alimentară;
 • Andreea CAZAC (gr. TPA 201) – Antioxidanți naturali în produse alimentare și băuturi;
 • Alexandru CASCAVAL (gr. TPA 211) – Antimicrobieni naturali utilizați la conservarea produselor alimentare și a băuturilor;
 • Valeria BOTNARI (gr. TPA 211) – Amidonul în produse alimentare și băuturi. Tipuri, condiții de selecție;
 • Vlad ELPUJAN (gr. TPA 211) – Panarea. Tipuri și metode de aplicare;
 • Ghenadie CHERUNEȚ (gr. TPA 211) – Evoluția materialelor de ambalare în industria produselor lactate și a băuturilor;
 • Cătălina CIOCOI (gr. TPA 201) – Defecte ale untului și metode de remediere;
 • Ecaterina BUCARCIUC (gr. TPA 201) – Defecte ale brânzei de vaci și metode de remediere.

Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor! Succesul repurtat este o inspirație pentru viitorii lideri ai industriei alimentare din Republica Moldova!

Acest concurs este o dovadă a dedicării UTM de a oferi studenților săi o educație de calitate care să îi pregătească pentru o carieră de succes în domeniul alimentar. Facultatea Tehnologia Alimentelor a UTM oferă o gamă largă de programe de studii care acoperă toate aspectele industriei alimentare, de la producție la marketing. Studenții au acces la laboratoare moderne și echipamente de ultimă generație, precum și la o echipă de profesori experimentați și pasionați de domeniul lor de activitate.